Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σημαντικά ευρήματα μεγάλης έρευνας για το κάπνισμα στους μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Αττικής

Οι νέοι, στην πλειονότητά τους κορίτσια, δοκιμάζουν για πρώτη φορά το τσιγάρο στην εφηβεία τους, κυρίως στην πλατεία, διασκεδάζοντας με τις παρέες τους. Οκτώ στους 10 θεωρούν ότι το κάπνισμα θα έπρεπε να απαγορευτεί στους δημόσιους κλειστούς χώρους. Καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, ωστόσο, δεν εμφανίζονται και πολύ πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε μία αντικαπνιστική εκστρατεία μέσα στο σχολείο. Άλλωστε, οι περισσότεροι από τους καπνιστές εφήβους εκτιμούν ότι θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να κόψουν το τσιγάρο.

Δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS

Ισότιμη μεταχείριση από τους εργοδότες προς τους ανθρώπους που ζουν με HIV και ενταντικοποίηση της δράσης από πλευράς της πολιτείας με πρωταρχική κίνηση μια νομοθετική πρόταση βασισμένη στη ΣΥΣΤΑΣΗ 200 «Το HIV/AIDS και ο χώρος της εργασίας» είναι ο στόχος της εκστρατείας ΓΣΕΕ και Θετικής Φωνής, με στόχο την παρέμβαση και την ευαισθητοποίηση στο χώρο της εργασίας μέσω ενημερωτικού εντύπου για την αντιμετώπιση του στίγματος μεταξύ των συναδέλφων εργαζομένων.

Πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες έχουν διαταραχές ύπνου

Εφιάλτης για πάνω από δυο εκατομμύρια Έλληνες λόγω διαταραχών έχει γίνει τις τελευταίες τρείς δεκαετίες ο ύπνος, που για τον άνθρωπο είναι απαραίτητος ακριβώς όπως το φαγητό και το νερό. Άμεση επίπτωση στο πρόβλημα έχει η παγκόσμια οικονομική κρίση καθώς το 2009 στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε κατά 30% αύξηση των επισκέψεων στους γιατρούς κυρίως για αϋπνία. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αντίστοιχο φαινόμενο έχουμε και στη χώρα μας κυρίως από ανέργους ηλικίας 35 με 55 χρόνων. Αυτά τόνισαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 37ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ι.Ε.Α, που φέτος συμπληρώνονται 175 χρόνια από την ίδρυση της.

Δωρεάν εξέταση μαστού στις 23 και 24 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel από το Κέντρο «Έλλη Λαμπέτη»

«Έχοντας πλήρη επίγνωση των δύσκολων καιρών που διέρχεται η χώρα και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αποφασίσαμε να προσφέρουμε, την δωρεάν αυτή εξέταση σε όσες γυναίκες το επιθυμούν» αναφέρει σε δήλωση της εκ μέρους του Δ.Σ η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα.
«Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, συνέχισε η κ Μουζάκα, έχει εντάξει και αυτή την εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης και κοινωνικής προσφοράς της για την έγκαιρη διάγνωση και καταπολέμηση του καρκίνου».

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

     Στην ομοιοπαθητική φαρμακολογία, σε κάθε ομοιοπαθητικό φάρμακο αντιστοιχούν χιλιάδες συμπτώματα. Τονίζουμε πως στην παρακάτω λίστα παρατίθενται μόνο γενικές πληροφορίες (προέλευση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων και ορισμένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους) για 200* από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα ομοιοπαθητικα φαρμακα, προς πληροφόρηση του κοινού. Η λίστα με τα γνωστά ομοιοπαθητικά φάρμακα περιλαμβάνει περισσότερα από 4000.