Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ


Λονδίνο
Ένα διαγνωστικό εγκεφαλικό τεστ, το οποίο θα μπορεί να προβλέπει έγκαιρα (μέχρι και μια δεκαετία πριν) την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ, θα είναι διαθέσιμο σε περίπου 12 μήνες να εφαρμοστεί στα νοσοκομεία, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της νευροεκφυλιστικής οδυνηρής ασθένειας. 

ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΝΕΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΙΜΩΝ


 ΑΘΗΝΑ 8/6/2011
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. 3640
ΕΠΕΙΓΟΝ
                                                                                  Προς
                                                                                 Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
                                                                                  Της Χώρας

  


Με το επερχόμενο Δελτίο Τιμών (εντός του Ιουνίου ) υπάρχει το ενδεχόμενο μείωσης τιμών σε αρκετά ιδιοσκευάσματα (κυρίως αντίγραφα, γενόσημα κλπ). Ο  Π.Φ.Σ έχει ήδη θέσει το ζήτημα της ύπαρξης μεταβατικού διαστήματος για την διάθεση των τυχόν αποθεμάτων. Για λόγους ευνόητους όμως σας προτείνουμε να ενημερώσετε τα μέλη σας για μείωση αποθεμάτων ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής ζημίας των φαρμακείων. Ο Π.Φ.Σ αγωνίζεται να υπάρξει μεταβατικό στάδιο διάθεσης του στοκ των φαρμακείων πράγμα το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο στην σημερινή συγκυρία. Γι αυτό και σας στέλνουμε επειγόντως την παραπάνω σύσταση.
                                Με   Συναδελφικούς  Χαιρετισμούς
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΘΕΟΔ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                  ΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

www.pfs.gr

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΚ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Το ΙΚΑ με το υπ.αριθ. Γ55/837/21-3-2011 έγγραφό του, μας ενημέρωσε ότι χορηγεί φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) και νοσοκομειακά μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων, με τον εξής τρόπο :

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΥΡΟΒΛΑΣΤΩΜΑ

Σικάγο
Ένας νέος συνδυασμός χημειοθεραπειών σε υψηλές δόσεις επιτρέπει την αύξηση του προσδόκιμου ζωής των παιδιών που πάσχουν από νευροβλάστωμα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή κλινική έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα Κυριακή στις ΗΠΑ.

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΦΩΤΟΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΦΑΜΡΑΚΩΝ , ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Λονδίνο
Μια νέου τύπου φαρμακευτική θεραπεία, που χρησιμοποιεί το φως για να στοχεύσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τα καρκινικά κύτταρα, αναπτύσσεται από Βρετανούς επιστήμονες. Η νέα μέθοδος επιτρέπει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην θεραπεία των όγκων και λιγότερες παρενέργειες, καθώς επηρεάζει λιγότερο τα υγιή κύτταρα.

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Κ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Αθήνα
Σοβαρές επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει η αλόγιστη και ανεξέλεγκτη απόρριψη των φαρμάκων, καθώς οι ουσίες τους παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον υδροφόρο ορίζοντα και στο υπέδαφος και επομένως μπορούν να προσβάλλουν τη διατροφική αλυσίδα. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, καθώς κάθε χρόνο στην Ελλάδα διακινούνται περίπου 500 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων, απ’ όπου υπολογίζεται ότι περί το 10% απορρίπτονται στους κάδους αχρησιμοποίητα ή ληγμένα.

ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
despfsa@otenet.gr
 
Ν.Π.Δ.Δ.
Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 5220954 – 955, 210 5240146
ΦΑΞ: 210 5220721, e-mail:
AΡ.ΠΡΩΤ:
ΠΡΟΣ
Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
Επανερχόμενοι σε ένα θέμα που είχαμε θίξει πριν καιρό και το οποίο αφορά τα αναλώσιμα που χορηγείτε από τον Οργανισμό σας, έχουμε να σας επισημάνουμε για ακόμα μια φορά το εξής:
Οι βελόνες για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου Β,’ κυκλοφορούν στην αγορά σε συσκευασία των 100 τεμαχίων και όχι των 50, όπως έχετε ορίσει για μηνιαία αποζημίωση του ασφαλισμένου σας. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατον να χορηγηθεί η ποσότητα των 50 τεμαχίων, υποχρεώνοντας ταυτοχρόνως να επικολλάται στη συνταγή το κουπόνι της συσκευασίας, το οποίο αφορά 100 τεμάχια.
Η λύση που έδωσαν οι υπηρεσίες σας, απαντώντας στα ερωτήματά των μελών μας είναι να κόβει ο φαρμακοποιός το κουπόνι στη μέση!!! Είναι απίστευτο ευφυολόγημα αυτό που προτάθηκε από τον ΟΓΑ και εκτός κάθε λογικής, διότι όπως γνωρίζετε η ταινία γνησιότητας (κουπόνι), εκτός των άλλων, απαγορεύεται να τεμαχιστεί, όπως επίσης απαγορεύεται και η καταστροφή της συσκευασίας.
Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε άμεσα, πως ακριβώς θέλετε να χορηγούνται τα ως άνω αναλώσιμα στους ασφαλισμένους σας.
Αναμένοντας την απάντησή σας, που ελπίζουμε να είναι αυτή τη φορά υλοποιήσιμη και σύμφωνα με τις κείμενες νομοθεσίες, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.
 
 
Μετά τιμής,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
Κωνσταντίνος Λουράντος Ηλίας Γιαννόγλου
Τον Διοικητή του ΟΓΑ
κ. Π. Πέτρουλα
Φαξ: 2103838473
Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011