Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΔΩΡΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Θεσσαλονίκη
Σε δωρεά εξοπλισμού αποθήκευσης, ψύξης και διατήρησης βλαστοκυττάρων προς την Τράπεζα Βλαστοκυττάρων του Νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» προέβη ο σύλλογος «Ανοιχτή Αγκαλιά».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 20% ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Θεσσαλονίκη
Τη προμήθεια νοσοκομειακών συσκευασιών φαρμάκων, των οποίων το κόστος είναι κατά 12% μικρότερο των ατομικών συσκευασιών, προτείνουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΥΡΩΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Λονδίνο
Οι καρκίνοι του στομάχου, του πεπτικού συστήματος και του παγκρέατος θα μπορούσαν να ανιχνευθούν εγκαίρως με μια απλή εξέταση ούρων, υποστηρίζει ομάδα ερευνητών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Proteomics-Clinical Applications.

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου, για τις "Διατάξεις τιμολόγησης φαρμάκων", με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΥΓ3δ/οικ. 66084/10.6.2011, η οποία έχει ισχύ από τις 10 Ιουνίου 2011.
Στο άρθρο 2 της Υ.Α. γίνεται αναφορά στα ποσοστά κέρδους, αναφέροντας τα εξής:
"1. Για τους φαρμακεμπόρους, το ποσοστό μικτού κέρδους καθορίζεται σε 5,4% επί της καθαρής τιμής για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και σε 7,8% για τα ΜΗΣΥΦΑ.
2. Για τα φαρμακεία, το ποσοστό μικτού κέρδους είναι 35% και υπολογίζεται επί της χονδρικής τιμής.
3. Ειδικά για τα φάρμακα της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν. 3816/2010, το ποσοστό μικτού κέρδους για τους φαρμακεμπόρους είναι 2,5% επί της νοσοκομειακής τιμής και επί της τιμής που προκύπτει 18% για τα φαρμακεία."

Επισυνάπτεται το αρχείο της υπουργικής απόφασης.

 

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 59
ΤΗΛ. 210 5220955 ΤΗΛ. 210 4125354 ΦΑΞ 210 4174733
ΦΑΞ. 210 5220721 – Email: grfsa@otenet.gr
Αριθ. Πρωτ. 3477 Αριθ. Πρωτ. 1697
ΑΘΗΝΑ 14 Ιουνίου 2011
ΠΡΟΣ
ΜΜΕ
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σε μία εποχή που όλα καταρρέουν η Κυβέρνηση κάνοντας πειραματισμούς και υπακούοντας στα ξένα συμφέροντα ξεπουλάει τα πάντα για να μας σώσει δήθεν από μια πιθανή χρεοκοπία.
Η αξιοπρέπεια μας και η εθνική υπερηφάνεια μας, είναι πάνω από τέτοιου είδους πειραματισμούς και για αυτό καλούμε τα μέλη μας, να συμμετέχουν ενεργά στις συγκεντρώσεις έξω από το Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου 2011.
Ταυτοχρόνως προαναγγέλλουμε και νέα απεργιακή κινητοποίηση με ταυτόχρονη παρουσία μας στο Σύνταγμα την ημέρα που η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διημερεύοντα – διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
 
 
 
ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
Φ.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ Φ.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος Ηλίας Γιαννόγλου
 
Φ.Σ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ Φ.Σ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Κωνσταντίνος Κούβαρης Εμμανουήλ Κωνσταντινίδης
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά συμμετέχουν στην αυριανή Πανελλαδική κινητοποίηση κατά του μνημονίου και της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ. Ν.Π.Δ.Δ.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ 89 ΦΥΚ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΛΙΣΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Τη διεύρυνση του καταλόγου με τα 89 ακριβά φάρμακα, την επαναφορά της λίστας συνταγογραφουμένων και τη μείωση σε ποσοστό 30% της τιμής των φαρμάκων μετά τη λήξη της πατέντας, προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων. Στην τροπολογία αναφέρεται επίσης ότι οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων καθορίζονται σε ποσοστό 90% της τιμής πώλησης των αντίστοιχων πρωτοτύπων.

Επίσης, επανέρχεται η λίστα συνταγογραφουμενων φαρμάκων («θετική»), ενώ ήδη ισχύει και η «αρνητική λίστα» με 1.100 φάρμακα, τα οποία συνταγογραφούνται από τους γιατρούς αλλά δεν καλύπτονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Το νομοσχέδιο πρόκειται να εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 14 Ιουνίου. 



Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ